Ella Bache

Ella Baché je koz metički brend nastao u Francuskoj od strane farmaceutkinje Madam Baché 1936. i predstavlja jednu od najstarijih kompanija u porodičnom vlasništvu.

Ella Baché je rođena 1900. godine. Kao prva žena farmaceut koja je diplomirala na Univerzitetu u Budimpešti, sa 26 godina, posedovala je inventivan duh i bila je veoma zainteresovana za negu kože.

Daleko ispred svog vremena, kao veoma mlada farmaceutkinja počela je da stvara recepte koji su uskoro doneli radikalne promene u kozmetičkoj industriji. Počela je sa par ručno pravljenih proizvoda i salonom na lokaciji 8 Rue de la Paix u Parizu. Ella Baché brend od tada neprestano raste i poseduje širok asortiman proizvoda u više od 40 zemalja širom sveta.

Kozmetički tretmani 1920. godine nisu postojali a proizvodi za negu kože su se proizvodili i nalazili u prodaji samo u apotekama. Ella Baché je odlučila da unapredi negu kože sa proizvodima koji su efikasni i prijatni za upotrebu. Pored toga želela je da nauči žene kako da održavaju svoju kožu lepom.

Ella Baché je lansirala prvi topli vosak u Evropi 1930. godine. Kompanija je pionir u upotrebi Alfa hidroksi kiselina (AHA), a prvu Tomato kremu predstavljaju 1935. godine. 1952. godine predstavljaju prve trake sa hladnim voskom i prvi su počeli da koriste ekstrakt kinoe u kozmetologiji.

Ella Baché saga: Budipmpešta – Pariz – Njujork

Njena prva revolucija i debitantska inovacija u Parizu se dogodila u vreme velikih modnih dizajnera koji su predstavljali svoje modele u celom svetu. Ona je postala hemičar-konsultant modela, i kreirala je prvi proizvod za šminkanje koji neguje kožu. Napravila je veliku inovaciju sa bazom koja ne isušuje kožu već je hidrira.

Po prvi put nauka je počela da služi kozmetici, a njena kolekcija je doživela neverovatan uspeh.

Kompanija je 2001. godine dobila više internacionalnih nagrada iz oblasti lepote.

Pogledajte proizvode iz naših linija:

 

Najnovije vesti